RAMAZAN AMCA ve HATICE TEYZENIN UMUDU

       O; marangozluk yapan  Ramazan amca ve ev hanımı Hatice teyzenin altı çocuğundan biriydi. Altı çocuktan  üniversitede okuyan tek çocuktu. İlkokuldan itibaren kardeşleri dahi dersleriyle ilgilenmeyip çalışıp, gezip tozarken, o aldığı her başarıyla ailesinin göğsünü kabartmaya devam ediyordu.  Tıpkı soyadı gibi aslan gibi bir evlattı. Emekçi babasının  kıt   kanaat  okutmaya çalıştığı delikanlı, artık Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmıştı.Babası Ramazan ile annesi Hatice, “Oğlumuz hekim çıkacak” diye seviniyorlardı. Artık oğulları  kendilerinin hayallerini gerçekleştireceği için çok mutluydular. Tip fakültesinden  mezun olup memleketine döndüğünde Gaziantep Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimine başlamıştı. Uzmanlık eğitimi  bittikten   sonra mecburi hizmete başladı.
       Bir baklavacıda işçi olarak çalışan gencin annesi babası ayrı olduğu için bu yaşına kadar dedesi tarafından büyütülmüştü. Dedesine yapılan tetkikler sonucunda akciger kanseri teşhisi konulmuştu. Gün geldi dersi hastalandı. Hastanede Dedesine yapılması gereken tedavinin bütün detayları genç hekim tarafından hasta ve yakınlarına anlatıldı. Hatta hasta yakınları her zaman olduğu gibi  ‘Önce Allah’a sonra size güveniyoruz’ demişlerdi. Daha sonra operasyon yapıldı.. Hasta iyileşince  ve saglik durumu  da musait oldugu için taburcu edildi. Ancak  evde hastaya iyi bakılmayinca dedenin Solumu zayıfladı. Dedesinin büyüttüğü genc kendi başına  dedesine müdahale etmeye çalışınca  , dedenin durumu daha  da kötü hale gelmiş ve bu halde hastaneye tekrar geri getirmişlerdi. Hasta hemen yoğun bakıma alınmış ama kurtarılamamıştı.
          Annesi babası ayrı olan genç  dedesi tarafından büyütüldüğü için dedesinin maaşını da her zaman   bankamatikten o çekiyordu. Yine o gün dedesinin öldüğünü bile bile maaşı çekmeye gitti. Ancak ölümden dolayı maaşı alamayınca  çok  sinirlenmişti ve kafasına  genç doktoru öldürmeyi koymuştu. Bir nevi bu parayı alamamasının sorumlusu olarak doktoru görüyordu
      Üç sene önce görev başında katledilen gencecik bir adamı muhtemelen çoğumuz unuttuk. O adam çoğu anne babanın "çocuğunuz ne olsun?" sorusuna cevap olarak verdiği doktor olmuştu. Ramazan amca ve Hatice teyze böyle bir sonla karşılaşacaklarını bilseler acaba çocuklarını doktor olmaları için teşvik  ederler miydi?
         Op.Dr. Ersin Arslan'ın ruhuna.....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar