VLADİMİR BARTOL-ALAMUT

      Bundan sonra her hafta okuduğum bir kitabın  özetini sizlere düzenli olarak aktarmaya çalışacağım...
    
       Yıllar once okudugum Sloven  yazar 
Vladimir Bartol'ün "Alamut" adlı romanı...

      "  O ve digeri gencliklerinde ayni medresede egitim gorduler. Devlet baskani   O'nu seçmeyip digerini makama oturtunca O  merkezden ayrildi. Ve kendisine ulasilmasi cok guc olan bir kaleyi  hedef secti ve orayi fethetti.
            Kalede bir hiyerarşi sistemi vardı ve inananlarin eğitimlerini üstlenen abier vardı. Iki kisi basimamdan sonra gelen en üst düzey kişilerdi. Onların altlarında ise farklı eğitimler veren abiler vardı. Gencler bu hocalardan çok ağır dersler alıyorlardı. Her gün farklı antrenmanlar yapıyorlar ve çok az yiyorlardı. O' nun öğretisinin beyinlerine işlenmesi ve çok inançlı olmalı gerekiyordu ve abilerin görevi de bu inancı sağlamaktı. Bu  inancın öğretisi O'na Allah tarafından bir emir verildiği ve diğer peygamberlerin haricinde ona cennet kapılarının anahtarı verilmesiydi. İnananları  en çok bu konuda şüpheye düşüyorlardı. İşte O bu şüpheyi ve zayıf noktayı fark etmiş ve hayal gücüne sığmayacak bir plan oluşturmuştu. Yapay bir cennet ortamını kalenin arka tarafına yaptırmış ve oraya nehirler, ormanlar ve bir harem kurdurtmuştu. Çok gizli olan bu bahçeler adeta bir cennet ortamını andırıyor ve Kur'an da tasvir edildiği şekilde dizayn edilmişti. Haremdeki kızlara huri gibi davranmaları öğretiliyor ve onlarda çeşitli eğitimler alıyorlardı. O , bir gün abilerden en başarılı olan  üç inananı söylemelerini istedi . Bu üç gence cennet bahçelerinin gösterileceği söylendi. Üç genç heyecanlı bir şekilde talimatları yerine getirdi ve O"nun verdiği uyuşturucu hap sayesinde kendilerinden geçtiler. Uyandıklarında ise bir çok güzel kızlarla ve güzel bahçeleri gördüler. Hepsi buranın cennet olduğuna inandılar ve O'nun peygamber olduğuna olan inançları çok yüksek bir hale geldi.
            Cennetten dönen bu üç kişi artık çok başka bir insan haline gelmişlerdi. Hepsi cennete tekrar dönmek için çok güçlü bir istek duyuyorlardı. O, tüm dünyaya bunu kanıtlamak için bir kaç elçinin önünde üç gençten ikisine kendilerini öldürmelerini söyledi ve bu şekilde cennete tekrar gideceklerini söyledi. Onlar hiç şüpheye düşmeden intihar ettiler ve bunu mutlulukla yaptılar. Kalan birine  ise en önemli görev düşüyordu imparatorluk yoneticisi olan digerini öldürecekti. Cennete gitmenin önündeki bu görevi başarıyla gerçekleştiren üçüncü genç  sayesinde O artık kimsenin durduramayacağı bir kişilik haline geldi.

Bu metindeki 
O ;Hasan Sabbah
Diğeri ; Nizam-ul Mulk
Secilmis Üç genç ; En donanımlı Üç Haşhaşi "



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar