TAVŞAN'IN  TİLKİ ve ASLAN İLE SINAVI

    Katar krizini incelerken aklıma bu hikaye geldi. Tilki ve aslanın ormanda canı sıkılmış ve kendilerini çok mutsuz hissediyorlarmis.  Tilki aslana"Ey yüce kral  bu can sıkıntısından kurtulmak için bir önerim var size" deyince aslan "anlat " der. Yüce kral , tavşanı çağıralım senin kulakların neden uzun diye soralım ve dövelim....der.
      Tilki tavşanı çağırmış ve Aslan aynı dediği gibi yapmış tilkinin..  Rahatladiklarini birbirine söyleyen tilki ve aslan bu ritueli  uzun süre tekrarlamislar.
      Gel zaman git zaman aslanın canı sıkılmış.  Tavşana ayıp oluyor başka birine yapalım  demiş.  Ama tilki; Olmaz yüce kralım, zaten tavşan hızlıca kaçıyor ve çok zarar görmüyor deyip Yine aslanı  ikna etmiş.  Ama bu sefer bahaneyi değiştirmeyi teklif etmiş Aslan krala.Tilki bu sefer tavşana  sigara aldırmaya gönderelim. Filtreli alırsa, neden filtresiz  almadın  veya  filtresiz  alırsa neden Filtreli almadın diye döveriz demiş.
     Aslan kabul etmiş.  Tavşanı çağırmışlar   ve bize sigara al gel demişler tavşana.   Tavşana "Filtreli mi  filtresiz mi istersiniz yüce kralım deyince  ortam bir anda gerilmiş.  Tilkinin  bütün planları aksatış.
     Uzun bir sessizlikten sonra Aslan" Senin kulakların neden uzun diye bağırmış ' ve başlamış  dövmeye...

Geldiğimiz noktada Amerika Birleşik Devletleri  Katar ile bir hesap görecek ama bizim de gereksiz hamaset yapmamızın bir yarar
getirmeyecegini  düşünüyorum....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar